LIKE PAGE

Search This Blog

duminică, 19 august 2012

Cathedral St.Sameba ,Tbilisi from Georgia

RO

- Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime, din Tbilisi, Georgia.

ENG

- The Holy Trinity Orthodox Cathedral, from Tbilisi, Georgia


























Istoric:
Ideea de a construi o nouă catedrală pentru a comemora 1500 de ani de autocefalie a Bisericii Ortodoxe Georgiene și 2.000 de ani de la nașterea lui Isus a apărut încă din 1989, un an crucial pentru trezirea națională a republicii, atunci-sovietic din Georgia. În luna mai 1989, Patriarhia Ortodoxă Georgiană, iar autoritățile de la Tbilisi au anunțat un concurs internațional pentru "Catedrala Sfânta Treime" de proiect. Nici un câștigător a fost ales, la prima rundă a concursului atunci când mai mult de o sută de proiecte au fost depuse. În cele din urmă de proiectare de către arhitectul Archil Mindiashvili câștigat. În anii următori tulburi de tulburări civile în Georgia amânată acest plan grandios de șase ani, și nu a fost Pînă la 23 noiembrie 1995, că fundamentul noii catedrale a fost pus. Construcția bisericii a fost proclaimend ca un "simbol al renașterii naționale georgiene și spirituale" și a fost sponsorizat de către cea mai mare parte oameni de afaceri din donații anonime mai multe și simpli cetățeni. La 23 noiembrie 2004, în ziua de Sf. Gheorghe, Catedrala a fost sfințită de Patriarhul Catolicos al Georgiei Ilia al II-lea și înalți reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe colegi din lume. Ceremonia a fost, de asemenea, au participat liderii altor comunități religioase și confesionale, în Georgia, precum și de către liderii politici.
Locul ales pentru complexul Catedralei noua a fost o dată un cimitir mare, cea mai veche cimitirul armenesc din Tbilisi, cunoscut sub numele de Khojavank sau Pantheon armean de la Tbilisi (pe seama numărului de armeni notabile îngropat acolo) . Khojavank De asemenea, a avut o dată o biserică armeană, Maica Sfântă a lui Dumnezeu, care a fost distrus în timpul perioadei sovietice. Cele mai multe dintre pietre funerare cimitirului și monumente au fost de asemenea distruse și cimitir a fost transformat într-un parc. Cu toate acestea, surse de armeni susțin că cimitirul încă conținea peste 90.000 [nu în citare dat] morminte armeni atunci când construcția Catedralei Sameba a început.  cimitir a fost tratați cu o "lipsă de respect scandaloasă" . Niciun reînhumări Au fost organizate, și după oase și pietre funerare au apărut împrăștiate peste tot site-ul de construcție proteste temporar oprit [necesită citare] de construcție a catedralei. Cu toate acestea, lucrările de construcție în curând a fost reluată.
Arhitectura:
Catedrala Sameba este ridicata pe Dealul Elia, care se ridica deasupra malul stâng al râului Kura (Mtkvari), în cartierul istoric al Avlabari în Old Tbilisi.
Concepute într-un stil georgian tradițional, dar cu un accent exagerat pe verticală, și considerată un spin în ochi de mulți și venerat de multe altele [6], Catedrala Sameba are un plan cruciform, cu o cupola pe o trecere, care se sprijină pe opt coloane. În același timp, parametrii domului este independent de abside, conferind un aspect mai monumentală la cupola bisericii și, în general.Domul este surmontat de o cruce înaltă 7.5 m acoperite cu aur.
Catedrala este format din nouă capele (paraclise ale Arhanghelilor, Ioan Botezătorul, Sfântul Nino, Sfântul Gheorghe, Sfântul Nicolae, cei doisprezece Apostoli, și a sfinților Toate); cinci dintre ele sunt situate intr-un compartiment subteran mare.Suprafața totală a catedralei, inclusiv pronaos sa mare, este de 5.000 de metri patrati si volumul pe care îl ocupă este 137 de metri cubi.Interiorul bisericii măsoară 56 de metri de 44 de metri, cu o suprafață interioară de 2.380 de metri patrati.Înălțimea catedralei de la sol la partea de sus a crucii este de 84 de metri.Capela subteran ocupă 35,550 metri cubi.Înălțimea este de 13 de metri.
Materialele naturale sunt folosite pentru construcția.Pardoseala este din plăci de marmură și altarul va fi, de asemenea, decorat cu mozaic.Pictura a picturilor murale este executat de un grup de artisti indrumati de Amiran Goglidze.
Complexul Sameba, a cărui construcție este deja finalizat, format din biserica catedrala principal, un free-picioare turn-clopotniță, reședința Patriarhului, o mănăstire, un seminar clerical și Academia teologică, multe ateliere de lucru, locuri de odihnă, etc..
Publicat de Colotin Sebastian




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu